DR. FEHÉR TAMÁS LL.M.

ügyvéd, adótanácsadó

Tamás még gyakornokként, 2002-ben, az egyik nagy nemzetközi ügyvédi irodában kötött mélyebb barátságot az adózással. Rögtön felismerte, hogy ez egy olyan terület, amivel könnyű kitűnni a számokat alapvetően nem kedvelő jogászok közül. Mindeközben nem csak az adóval, de a polgári peres és választottbírósági eljárásokkal is volt alkalma megismerkedni. Érezte, hogy komoly dilemma előtt áll: az adózást és a pereket egyaránt nagyon szerette. Hamar rájött, hogy a két terület ideális szerelemgyereke az adóperek világa.

2014-től már a Jalsovszky csapatában élte ki ebbéli vágyait, és az azóta eltelt közel nyolc év alatt bebizonyosodott, hogy jó lóra tett. Immár a peres és adóperes csoport vezetőjeként örömmel tapasztalja, ahogy az ügyfelek is felismerik: nem mindig érdemes készpénznek venni az adóhatóság megállapításait. Sokszor súlyos milliókat, vagy éppen milliárdokat lehet nyerni egy jól előkészített és megfelelő szakmaisággal végigvitt adóvitával.

Az elmúlt évek során Tamás megannyi kúriai, végül precedens értékűvé váló ügyben képviselte ügyfeleit. Ezek közül is kiemelkednek azok az ügyek, ahol az Európai Unió Bírósága előtt látott el jogi képviseletet, amit sok szempontból a peres szakma csúcsának tekint. Tamás titkos fegyverei azok a különleges munkatársak, akik a Jalsovszkynál körülveszik. Ők napról napra bebizonyítják, hogy egy jól működő csapat sokkal több, mint tagjainak összessége. Ezt 2019-ben a Wolters Kluwer is elismerte, amikor nekik adta az „év adójogi csapata” jogászdíjat.

Tamás adótanácsadói képesítéssel, valamint nemzetközi adózási mesterfokozattal rendelkezik, amit a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett.