Dr. Bereznai Henrik

ügyvéd, adójogász

Henrik 2017-ben végzett jogászként az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Egyetemi tanulmányai alatt már nagyon korán gyakornokként több területen is kipróbálta magát. 2016-ban az Erasmus program keretében pedig fél évet töltött el Írországban, a Galwayi Egyetemen.

2021 júliusában ügyvédként csatlakozott a Jalsovszky Ügyvédi Irodához. Ezt megelőzően 10 hónapot dolgozott egy kisebb ügyvédi irodában, illetve közel 4 évet dolgozott egy „Big4” könyvvizsgáló cég adótanácsadási és adóperes csoportjában. Széleskörű tapasztalattal rendelkezik adóhatósági ellenőrzéseket megelőző adókockázatok feltárásában és csökkentésében, rendszeresen vesz részt és képvisel ügyfeleket adóhatósági ellenőrzésekben, bírósági eljárásokban, valamint tanácsot nyújt közvetett adókat érintő kérdésekben. Kiemelt területe az áfát érintő adóperek. Itt a mély igazságérzete is hajtja, hiszen többször tapasztalja: a NAV sokszor még jóhiszemű és körültekintően eljáró adózóknak sem adja vissza az áfát, amellyel sokszor ezen adózókat – önhibájukon kívül – a csőd közelébe taszítja.

Henrik adójogász szakértőként áfaperes és adóperes témakörben is rendszeresen publikál és vesz részt podcastokban. Az egyik legnagyobb szakmai élménye az volt, amikor az általa is támogatott kiemelt fontosságú ügyben az Európai Unió Bírósága az ügyfél szempontjából kedvező döntést hozott, ezzel jelentős megtakarítást elérve az ügyfélnek.